Kas DES

Your next DEStination!

Wat te doen op Bonaire?

 

Een kleine greep uit de diverse activiteiten…………………
Bonaire is het eiland van de zon, het water en de zee. Genoeg te doen.
Wat te denken van surfen op het bijna altijd winderige Sorobon?
Het water is er altijd fantastisch warm en het waait er bijna altijd. Ook is het water slecht 1 meter diep dus als u valt dan staat u binnen no-time weer op de plank.
Ook kunt u gaan kite surfen langs de west kust waar het zo mogelijk nog harder waait.
Of een bezoek aan de zoutpier, waar nog steeds zout wordt gewonnen en verscheept.
Daarbij kunt u de slavenhutjes niet missen. Ter nagedachtenis aan wat er in die tijd heeft afgespeeld staan de huisje er nog en heeft u een indruk van de huisvesting die er vroeger aan de slaven werd verstrekt!

 

surfen

Zoutpier

Bonaire is bij uitstek een prachtig duik eiland. Er zijn bijzonder veel duik spots alwaar u de wonderen van de onderwater wereld kunt aanschouwen. Maar ook snorkelen is minstens zo indrukwekkend. Gewoon de duikbril op en u ziet meteen de wonderen van de onderwater wereld. Prachtige schilpadden kijken bij het indrukwekkende duikspot “1000 steps”! Of breng een bezoek aan de ezeltjes opvang welke midden op het eiland ligt. U kunt u verplaatsen per auto maar ook een scooter is te huur. Wij adviseren u deze wel van te voren te reserveren en vergeet niet …………….ook op Bonaire is inmiddels op de scooter een helmplicht!
Ook een bezoek aan het Nationale park van Bonaire Washington Slagbaai is zeker de moeite waard. U betaald daar entree (bijdrage aan Stinapa) en u moet met een vierwiel aangedreven auto het park in. Anders wordt u niet toegelaten. Het park is na hevige regenval vaak niet toegankelijk omdat de wegen dit daar niet toelaten. Houdt daar rekening mee! Op het eiland lopen er ezels en geitjes los. Of een bezoek aan “klein Bonaire”. Een klein onbewoond eiland tegenover Kralendijk. Er varen regelmatig boten naar toe waar u tegen een vergoeding gebruik van kunt maken. Op “klein Bonaire” is niets te verkrijgen dus een picknick mand is zeker nodig. Maar je kunt er fantastisch snorkelen of gewoon genieten van de natuur. Daarbij is een goede zonnebrand een must!
Zoutpier
dollar

Geld

De munteenheid op Bonaire is Amerikaanse dollar.

Er zijn voldoende pinautomaten waar u deze gewoon kunt pinnen. Er wordt wel een commissie gerekend voor de pin transactie. Verder is de voertaal op Bonaire Papiaments en Nederlands. Maar ook engels wordt verstaan en gesproken.